Ha még nem döntötted el, hogy hová add be a jelentkezési lapod, vagy nem vagy benne biztos, hogy sikerül bejutnod arra a szakra ahová jelentkeztél, akkor adj magadnak egy esélyt, ismerj meg más lehetőségeket is! Ismerd meg a dániai egyetemeket, főiskolákat!

A nevem Beregi András.

Építészmérnök és tanár vagyok. 

Korábban éveket töltöttem külföldön részben tanulással, de főleg munkával. Ez az élmény, tapasztalás meghatározza mai napig az életem.

Részben ennek köszönhetően kaptam egy felkérést, még valamikor 2007-ben hogy segítsek dániai egyetemek nemzetközi programjaira felkutatni azokat a fiatalokat, akik kalandvágyóak, illetve talán kicsit többre vágynak, mint ami itthon várhat rájuk.

Érdekesnek hangzott, így belevágtam, bár igaz, nem nagy lendülettel, mert mégiscsak egyfajta ügynöki állásnak láttam ezt az egészet, ami viszont engem nagyon zavart.

Mindenesetre 2007 szeptemberében 2 diák is elkezdte tanulmányait Dániában, ami persze nem egy nagy szám, de mégiscsak több mint a semmi. 

Mivel én korábban nem jártam Dániában egy kicsit hiteltelennek éreztem a dolgot, hogy valamit úgy kell megismertessek másokkal, hogy én magam tulajdonképpen még csak nem is jártam ott.

Ettől kezdve azonban célommá vált, hogy én magam is megismerjem a rendszert, az oktatást, hogy hitelesen tudjam képviselni az egyetemek érdekeit és érdemben tudjam az érdeklődőket is tájékoztatni. 

Ezen dolgozom 15 éve, és önálló cég formájában pedig közel 10 éve dolgozunk, hogy segítsük a diákok kijutását.

Fontos megjegyeznem, hogy nekünk nem célunk, hogy hatalmas tömegeket juttassunk ki Dániába.

Hiszünk abban, hogy nem a mennyiség számít. 

Próbáljuk megismerni minden érdeklődő diákunkat és családját személyesen, hogy pontosan az adott diákra szabott segítséget nyújthassunk. Ám ha úgy látjuk, hogy a diák igényei mások, mint amit a dán oktatási rendszer biztosít, próbálunk egyéb alternatívát javasolni a diáknak, a jövőjét illetően.

Bízunk benne, hogy a jövőben is sikeresen tudunk együttműködni érdeklődő diákjainkkal és részese lehetünk sikereinek.

Tevékenységünket díjmentesen folytatjuk, minket a dán egyetemek támogatnak.

Sikeres együttműködés reményében, várunk minden érdeklődőt.

Üdvözlettel: Beregi András

Student Counselor, Recruitment Officer
Beregi & Associates Ltd.